Faalangst examen

Wanneer een faalangst examen in Amsterdam?

Wanneer je faalangst of rijangst hebt, kun je het best kiezen voor een faalangst examen in Amsterdam. Rijschool Amsterdam heeft een speciale aanpak voor mensen die faal- of rijangst ervaren. Hiermee willen we de spanning bij je wegnemen. Mensen met faal- of rijangst kunnen zo zenuwachtig zijn, dat er een soort blokkade in het denken en doen ontstaat. Hierdoor zak je niet voor het rijexamen omdat je het niet kunt, maar omdat je te zenuwachtig bent om te laten zien dat je het wél kunt. Herken jij je hierin? Vraag dan een faalangst examen aan en wij helpen je met speciale faalangst rijles jouw rijbewijs te halen in Amsterdam!

Rijles faalangst examen rijschool Amsterdam

Autorijbewijs pakketten

STARTERSPAKKET auto

25 Rijlessen (50 min.)

€ 1.929,25

 • Ervaren rij-instructeur
 • Proefexamen
 • CBR-praktijkexamen
 • 20 English possible

Is een prima gemiddelde qua rijlessen als je aanleg hebt of al wat rij ervaring opgedaan hebt.

TOTAALPAKKET auto

40 Rijlessen (50 min.)

€ 2.701,75

 • Ervaren rij-instructeur
 • Proefexamen
 • CBR-praktijkexamen
 • 20 English possible

Is een prima gemiddelde qua rijlessen als je nog geen of weinig rijervaring opgedaan hebt.

SPOEDCURSUS auto

40 Rijlessen (50 min.)

€ 3.356,50

 • Ervaren rij-instructeur
 • Meerdere malen per week
 • CBR-praktijkexamen
 • 20 English possible

Wil je snel je rijbewijs halen in Amsterdam? Omdat je simpelweg geen tijd hebt, dan is een spoedcursus een goede keuze.

Waarom faalangst rijles bij Rijschool Amsterdam?

Niet iedereen voelt zich zelfverzekerd tijdens het rijden. Sommige mensen vinden het juist heel eng. Daarom bieden wij speciale faalangst rijles aan, zodat je ook met faal- of rijangst een rijbewijs kunt halen. Tijdens onze faalangst rijles krijg je een vaste rij-instructeur die je in een prettige sfeer met een actieve persoonlijke benadering leert rijden in Amsterdam. Hiermee willen we niet alleen jouw angst wegnemen, maar willen we ook dat jij je op jouw gemak voelt en lekker jezelf kunt zijn. We passen de rijopleiding aan jou aan. Wil jij ook rijlessen volgen bij de beste rijschool van Amsterdam? Naast dat wij er alles aan doen om je snel te laten slagen voor jouw faalangst examen, profiteer je bij ons van:

 • Rijopleiding op maat
 • Uitstekende lesauto’s
 • Ruim 20 jaar ervaring
 • Ervaren rij-instructeurs
 • Vrouwvriendelijkheid
 • Hoog slagingspercentage

Wat houdt faalangst in?

Bijna iedereen is zenuwachtig voor het rijexamen. Dit is heel normaal. Het kan je zelfs helpen! Zenuwen kunnen namelijk motiverend werken en je stimuleren om goed te presteren. Bij sommige mensen is de angst echter zo groot, dat het averechts werkt. In plaats van dat de zenuwen je motiveren, zorgen ze ervoor dat je blokkeert. Je kunt dan last hebben van faalangst. Letterlijk betekent faalangst: de angst om te falen. We spreken van faalangst voor het rijexamen wanneer je onder de druk van het examen bezwijkt. Je kunt bijvoorbeeld een black-out hebben of fouten maken die je normaal tijdens de praktijklessen nooit maakt. In deze gevallen is het mogelijk om een faalangst examen aan te vragen, zodat je ook met faalangst jouw rijbewijs haalt in Amsterdam!

Losse tarieven autorijbewijs

SoortOpmerkingTarief
Proefles 50 minuten + advies€ 65,-
Theorie CBR-examen€ 65,-
Losse rijles50 minuten€ 65,-

Faalangst Rijexamen Amsterdam

Faalangst examen in Amsterdam: voor wie?

Eigenlijk spreekt het voor zich. Je kunt een faalangst examen in Amsterdam afleggen wanneer je faalangst hebt voor het rijexamen. Hierbij maakt het niet uit of je al eerder een rijexamen gedaan hebt. Onze rijschool is gespecialiseerd in het begeleiden van leerlingen met faal- of rijangst. Vermoed je dat je last hebt van extreme, ongezonde angst voor het rijexamen? Volg dan een rijopleiding bij ons en profiteer van onze gerichte faalangst rijles. Het is namelijk het best om jouw faalangst tijdens de rijopleiding al te lijf te gaan en dus niet alleen bij het rijexamen. Bij ons werk je vanaf de eerste rijles al aan jouw spanning.

Het verloop van een faalangst examen

Tijdens een faalangst examen in Amsterdam krijg je een examinator die getraind is om mensen met faalangst te begeleiden. Je begint het faalangst examen met een intakegesprek. Hierin bespreek je de situatie en jouw faalangst met de examinator, zodat de examinator hier in het verloop van het examen rekening mee kan houden. Er wordt dus voldoende tijd uitgetrokken om je op je gemak te stellen. Het rijexamen duurt daarom ook langer dan een gewoon rijexamen, namelijk 80 minuten. Om deze reden kost een faalangst examen ook meer. Een faalangst examen is niet makkelijker dan een gewoon praktijkexamen. Je moet ook bij dit rijexamen voldoen aan alle rijvaardigheidseisen. Je moet de examinator laten zien dat je op een veilige en verantwoorde manier deelneemt aan het verkeer. Wordt de spanning je toch te veel? Dan kun je altijd een time-out aanvragen. Het is ook mogelijk dat de examinator een time-out inlast wanneer hij denkt dat je het nodig hebt.

Zij gingen jou Al voor

Start met faalangst rijles in Amsterdam

Wil jij ook starten met faalangst rijles bij Rijschool Amsterdam? Schrijf je bij ons in door het inschrijfformulier op onze website in te vullen of neem contact met ons op. Ook bij vragen of voor meer informatie over een faalangst examen in Amsterdam kun je gerust contact met ons opnemen. Mail naar info@rijschoolamsterdam.nl of bel ons op 020-2389555.