Veelgestelde vragen

Heb je zelf een vraag? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Algemeen

Rijschool Amsterdam biedt diverse pakketten aan. Op de website kun je kiezen uit 3 pakketten of kiezen voor een pakket op maat. Na de aanmelding wordt er altijd een proefles ingepland om een start meetpunt te maken. Onze rijinstructeur adviseert je dan over een mogelijke passende pakket. Je kunt dan op basis van het advies besluiten of je met ons door gaat en welke pakket je neemt. Als je je jonger bent dan 18 jaar, dan adviseren wij je altijd om het advies van onze rijinstructeur met je ouders te bespreken.

Rijschool Amsterdam onderscheidt zich met vrolijke doortastende, ervaren en deskundige rijinstructeurs. Er wordt altijd gestreefd naar actieve persoonlijke en doorgronde begeleiding.

Rijlessen

Als je je hebt aangemeld voor een proefles, dan ontvang je een automatische bevestigingsmail en ontvang je een email met inloggegevens van PlanRijles om je eigen proefles in te plannen. Na de proefles ontvang je een advies over een passend pakket en kun je besluiten of je verder gaat met Rijschool Amsterdam.

Het is mogelijk om een pakket op maat af te spreken. Daarnaast kun je ook losse lessen inplannen zonder dat je gebonden bent aan een pakket. Wil je meer weten over de mogelijkheden, dan kun je gerust telefonisch contact met ons opnemen.

De scooter en motor praktijklessen starten aan de basisweg 61 te Amsterdam. De praktijklessen voor de auto gaat altijd in overleg.

Het is niet mogelijk om de rijles binnen 24 uur kosteloos te annuleren. In PlanRijles kun je kijken of je je rijles nog kosteloos kunt annuleren.

Een rijles duurt 60 minuten.

Theorie

Voor een theorie dagcursus is het altijd goed om van te voren voor te bereiden. Op onze website kun je je gratis oefenen voor je theorie.

Kijk voor meer informatie op onze theorie pagina.

Dit is verschillend. We starten vaak om 07:00 uur. In de bevestigingsmail vermelden wij altijd de starttijd. Dit kan ook soms anders zijn dan 07:00 uur. Zorg ervoor dat je op tijd bent, want we starten op tijd.

De dagcursus wordt gegeven aan de Basisweg 61 te Amsterdam.

Als je gekozen hebt voor een dagcursus inclusief CBR-examen dan wordt er een examen voor je gepland. Je dient Rijschool Amsterdam toestemming te geven om een CBR-examen te plannen. Zonder toestemming kan er geen CBR-examen gereserveerd worden voor jou.

Examens

Als je je praktijkexamen wil afnemen, dan dien je altijd een gezondheidsverklaring in te vullen. Voor meer informatie ga dan naar: https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-halen/auto/gezondheidsverklaring-autorijbewijs/jouw-gezondheidsverklaring.htm. Als je je praktijkexamen via een rijschoolhouder regelt, dan dien je de rijschool altijd te machtigen.

Per 1 maart 2021 heeft het CBR haar beleid aangepast. Dit betekent dat als je je CBR-praktijk of theorie examen wil regelen via een rijschoolhouder dat je de rijschoolhouder altijd dient te machtigen. Je dient als kandidaat altijd toestemming te geven voor het reserveren van een CBR-examen (Machtigen betekent toestemming geven). Het CBR heeft haar beleid aangepast om eventuele misbruik van persoonsgegevens te voorkomen. Volgens het CBR zou het aanpassen van het beleid ook bijdragen aan een eerlijke werkverdeling van examenplekken.

Ga naar onderstaande link:
https://www.cbr.nl/nl/mijncbr/inloggen-op-mijn-cbr.htm

1. Klik op ‘Inloggen’ op mijn.cbr.nl.
2. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in of log in met de DigiD-app.
3. Klik op ‘Opleider machtigen’.
4. Klik op ‘Machtiging voor theorie-examen’ of op ‘Machtiging voor praktijk-examen’.
5. Klik op ‘bromfiets’, ‘motor’ of ‘auto’.
6. Vul je e-mailadres in.
7. Kies voor ‘Theorie-examen bromfiets/motor/auto’ of ‘Praktijk-examen bromfiets / motor /auto’.
8. Klik op ‘Zoek op CBR-opleidernummer’.
9. Vul bij CBR-opleidnummer het volgende in: 2262F8
10. Naam van de rijschool= Rijschool Amsterdam
11. Ga akkoord met de voorwaarden.
12. Klik op ‘Ga verder’.
13. Klik op ‘Machtigen’.

Heb je geen DigiD?
Als je geen DigiD hebt, dan kun je ons niet machtigen. Als je ons niet machtigt, dan kunnen wij geen examen voor je reserveren.

Het is verstandig om in overleg met je rijinstructeur een tussentijdse toets af te nemen. Je kunt ook halverwege je rijopleiding een tussentijdse toets afnemen.