Rijopleiding In Stappen (RIS)

Stap voor stap leren autorijden met de RIS-methode bij Rijschool Amsterdam

De Rijopleiding In Stappen (RIS) is een moderne manier van rijles geven. Met deze methode leer je stap voor stap autorijden bij Rijschool Amsterdam door gebruik te maken van handige stappen. Dit zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent op veilig rijden in het verkeer. Bovendien heeft de RIS-opleiding een hoger slagingspercentage dan de traditionele lesmethodes.

Waarom kiezen voor de RIS-methode?

De RIS-methode biedt een een aantal voordelen:

 • Hoger slagingspercentage
 • Stap-voor-stap aanpak
 • Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaart
 • Leren zelfstandig een route uitstippelen en rijden
 • Goede voorbereiding op het praktijkexamen
 • Veilig leren rijden en goede keuzes maken in het verkeer
 • Mogelijkheid om na het behalen van je rijbewijs zelfstandig door te leren

Rijopleiding In Stappen (RIS) Rijschool

Rijschool Amsterdam beschikt over erkende RIS-instructeurs

Rijschool Amsterdam is door het CBR erkend en werkt met ervaren RIS-instructeurs. Tijdens de lessen wordt theorie gecombineerd met praktijk, waarbij het belangrijk is om snel het theoriecertificaat te halen om het aantal rijlessen sterk te verminderen. Zelf zijn wij razend enthousiast over de RIS-methode. In de praktijk merken we namelijk dat deze methode uiterst effectief is en ervoor zorgt dat jij als leerling snel kan slagen voor je rijexamen.

Leren autorijden in 4 stappen

Bij de RIS-methode hoort een praktijkbegeleidingsboek. Hierin staan alle scripts en stappen die je voor de les kunt doornemen. Na elke les bespreek je met de rij-instructeur je vorderingen en plan je de volgende stappen. De rijlessen zijn verdeeld in vier modules, waarin je verschillende vaardigheden leert, van basisvaardigheden tot rijden onder specifieke omstandigheden. Met behulp van de vier stappen leer je stap voor stap alle handelingen uitvoeren. De vier stappen bestaan uit:

 1. De auto bedienen en beheersen.
 2. Makkelijke acties en verkeerssituaties.
 3. Moeilijke acties en verkeerssituaties.
 4. Veilig en verantwoord rijden, bijvoorbeeld bij gladheid.

De juiste voorbereiding op de praktijklessen

Bij de RIS-methode krijg je ‘huiswerk’ mee om je voor te bereiden op de praktijklessen. Door actief aan de slag te gaan met de stof, zoals het leren van de stappen, kun je de duur van je rijopleiding verkorten. De stappen helpen niet alleen bij het voorbereiden van de lessen, maar zorgen ook voor duidelijke feedback van je rij-instructeur. Zo weet je precies wat je goed doet en waar je nog aan moet werken.

Meer informatie over de Rijopleiding In Stappen (RIS) bij Rijschool Amsterdam?

Voor meer informatie over de Rijopleiding In Stappen (RIS) bij Rijschool Amsterdam kun je contact met ons opnemen. Wij vertellen je graag meer over de kosten en mogelijkheden. RIS is uiteindelijk vaak zelfs goedkoper dan een reguliere rijopleiding. Klik op aanmelden en vul het formulier in voor een gratis proefles. Vermeld bij de opmerkingen dat je geïnteresseerd bent in de RIS-methode en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

MELD JE NU AAN VOOR EEN AUTO PROEFLES!