Hoe snel kun je een rijbewijs halen?

Hoe snel haal je je rijbewijs?

Sta je op het punt rijlessen te gaan volgen? Dan wil je natuurlijk dat je dat felbegeerde ‘papiertje’ zo snel mogelijk in je bezit hebt. Met een rijbewijs ben je namelijk een stuk mobieler en vrijer om te gaan en staan waar je wil. Maar hoe snel kun je een rijbewijs halen? Gemiddeld heeft iemand, volgens een onderzoek van het CBR uit 2023, 42 uur rijles nodig om zijn of haar rijbewijs te halen. Dit verschilt natuurlijk per leerling. Om het beste uit jouw rijlessen te halen en om ervoor te zorgen dat je inderdaad snel je rijbewijs haalt, heeft Rijschool Amsterdam hier een paar tips voor je op een rijtje gezet.

Laat je rijinstructeur een schatting maken

Hoeveel rijlessen je precies nodig hebt, verschilt per persoon. De een leert nu eenmaal sneller dan de ander en de een heeft meer aanleg en inzicht dan de ander. Begin daarom altijd met een proefles en laat de instructeur, op basis van je aanleg, inzicht en rijvaardigheid, een inschatting maken over hoeveel rijlessen je ongeveer nodig gaat hebben. Zo weet je waar je aan toe bent en welk pakket rijlessen het beste bij je past.

Start tijdig met je theorie

Het theorie-examen is voor veel mensen een struikelblok en een onderdeel waar over het algemeen niet naar uitgekeken wordt. Daarom is het verstandig om hier snel mee te beginnen. Als je de betekenis van de meeste verkeersborden weet, hoeft je instructeur dat niet meer uit te leggen en kun je je beter concentreren op het verbeteren van je rijvaardigheden. Zo bespaar je dus lestijd. Je mag sowieso pas op voor het praktijkexamen zodra je je theorie-examen hebt gehaald. Dit snel op zak hebben, betekent dus eerder je rijbewijs kunnen halen.

Plan je rijlessen en het praktijkexamen snel in

Regelmatig lessen is belangrijk om je niveau op peil te houden. Zorg er daarom voor dat je regelmatig lest en plan hiervoor zoveel mogelijk lessen vooruit. Vraag hierbij, altijd in samenspraak met je instructeur, zo snel mogelijk het praktijkexamen aan. Er kunnen lange wachttijden zijn voor het praktijkexamen en dus kan het langer duren voordat je je rijbewijs hebt als je niet snel bent met het aanvragen van het praktijkexamen.

Volg een spoedcursus

Als je snel je rijbewijs wilt halen, is het zaak om alle nodige kennis zo snel, maar efficiƫnt mogelijk tot je te nemen. Hiervoor is het ideaal om een spoedcursus te volgen bij onze rijschool in Amsterdam. Een spoedcursus voor een autorijbewijs is een 10-daagse of 14-daagse opleiding voor alle leeftijden door een ervaren rijinstructeur. Ideaal als je snel je rijbewijs wilt halen of simpelweg weinig vrije tijd hebt om lessen te volgen.

Snel op naar je rijbewijs

Door deze tips op te volgen heb jij straks binnen no-time je rijbewijs gehaald. Zo stap je straks lekker in de auto om eenvoudig overal naartoe te kunnen. Want daar gaat het uiteindelijk om toch? Zorg er dus voor dat je deze tips opvolgt en goed en wel aan de slag gaat.