Kun je overstappen op een andere rijschool?

Overstappen op een andere rijschool

Het kan voorkomen dat je, om wat voor een reden dan ook, wilt overstappen op een andere rijschool. De logische vraag die dan in je opkomt, is: kan dat eigenlijk wel? Kun je overstappen op een andere rijschool? Het eenvoudige antwoord is: ja, dat kan! Als je dat wil doen, is het wel belangrijk om een aantal zaken duidelijk te hebben. In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt om op een andere rijschool over te stappen.

Regels per rijschool

Elke rijschool heeft eigen voorwaarden als het aankomt op het stopzetten van rijlessen. Betaal je per rijles en plan je deze los? Dan is per direct stoppen vaak geen enkel probleem. Heb je een bepaald pakket gereserveerd? Dan komen er vaak extra kosten kijken bij het stopzetten van lessen. Bekijk dus goed het pakket dat je hebt bij je rijschool en lees nog een keertje goed de exacte voorwaarden door.

Gepland examen

Heb je je theorie- of praktijkexamen gepland staan bij je huidige rijschool? Dan verandert dat de situatie een beetje. Heb je je theorie-examen zelf geregeld? Dan kan deze vaak gewoon zonder aanpassingen doorgaan. Heeft je rijschool deze juist aangevraagd? Dan is het onmogelijk om deze over te zetten naar een andere rijschool. Dat geldt ook voor je praktijkexamen. Bespreek dit daarom altijd met je rijschool. Vaak is het mogelijk om een deel van je gemaakte kosten terug te krijgen. Daarnaast moet je niet vergeten om de machtiging van de oude rijschool in te trekken en een nieuwe rijschool te machtigen. Let op: ook hier kunnen extra kosten aan verbonden zitten.

Nieuwe rijschool uitzoeken

Er kunnen verschillende redenen zijn om van rijschool te veranderen. Misschien ligt je huidige rijschool je alsnog niet zo of misschien moet je (onverwacht) verhuizen. Wat de redenen ook zijn, het is altijd verstandig om je nieuwe rijschool goed te screenen voordat je hiermee in zee gaat. Of het nu een rijschool in Amsterdam, Maastricht of Groningen is. Lees daarom altijd recensies op het internet en vraag naar aanbevelingen van vrienden, familie en/of collega’s. Kijk daarnaast per rijschool of ze transparant zijn over de kosten en hun lesmethoden. Vergeet niet dat, in het geval van rijscholen, goedkoop vaak duurkoop is. Let er tot slot vooral goed op of er een goede klik is tussen jou en je instructeur. Zo weet je zeker dat je overstapt naar de juiste rijschool en dat je straks niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Op naar het behalen van je rijbewijs

Overstappen naar de juiste nieuwe rijschool, is belangrijk om er zo zeker mogelijk van te zijn dat je goed en wel je rijbewijs haalt. Zo stap je straks lekker in de auto om eenvoudig overal naartoe te kunnen. Want daar gaat het uiteindelijk om toch? Neem dus goed de tijd om op de juiste rijschool over te stappen.