Welk rijbewijs heb je nodig voor een scooter?

Het hebben van een scooter is populair onder veel mensen. Vooral onder jongeren is de scooter nog altijd een bijzonder gewild vervoermiddel. Dat is dan ook niet zo gek. Hij is compact, relatief eenvoudig te besturen en het zorgt ervoor dat je snel op je bestemming aankomt zonder al te veel moeite. Maar veel mensen die eraan zitten te denken om een scooter te nemen, vragen zich af: welk rijbewijs heb ik nodig voor een scooter? Daar vertelt Rijschool Amsterdam je in dit blog meer over. Lees dus snel verder!

Rijbewijs voor een scooter en meer

Om op een scooter te mogen rijden heb je een bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM) nodig. Het fijne daarvan is dat je met dit rijbewijs ook mag rijden op een bromfiets, speedpedelec, snorfiets of brommobiel. Heb je toevallig al je autorijbewijs (rijbewijs B) of motorrijbewijs (rijbewijs A)? Dan krijg je je bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM) automatisch bijgeschreven op je rijbewijs. Dat is wel zo fijn toch?

Lessen voor een bromfietsrijbewijs

Voor het behalen van je scooterrijbewijs moet je lessen volgen. Ook moet je een theorie-examen afleggen. Het theorie-examen kun je doen van de 15,5 jaar. Wil je ook rijlessen volgen en een praktijkexamen afleggen? Dan kan dat vanaf de 16 jaar. Hiervoor hebben we verschillende pakketten beschikbaar waarbij hoge kwaliteit altijd gegarandeerd is.

Rijbewijs voor bijzondere bromfietsen

Naast de ‘ouderwetse’ brommer of scooter, zijn er tegenwoordig natuurlijk andere bijzondere bromfietsen. Denk hierbij aan de Segway, de Stint en de Trikke. Heb je daar ook een rijbewijs voor nodig? Nee, momenteel heb je geen rijbewijs nodig voor het besturen van bijzondere bromfietsen. Het is echter niet uitgesloten dat hier in de toekomst ooit verandering in komt. Hou de ontwikkelingen op dit gebied daarom ook goed in de gaten.

Snel op naar je bromfietsrijbewijs

Als je je bromfietsrijbewijs haalt, kun je dus veel meer dan alleen maar scooter rijden. Met een rijbewijs AM bezorg je jezelf nog veel meer mogelijkheden. Volg daarom zeker de nodige lessen hierin en leg succesvol je theorie- en praktijkexamen hierin af. Zo bezorg je jezelf veel vrijheid en andere mogelijkheden. Wil je starten met het volgen van scooterrijles in Amsterdam? Plan dan jouw eerste scooterrijles in bij Rijschool Amsterdam door contact met ons op te nemen. Mail hiervoor naar info@rijschoolamsterdam.nl of bel ons op het nummer 020-2389555. Neem ook gerust contact met ons op wanneer je vragen hebt of voor meer informatie.